Ugrás a fő tartalomra

Nemzetközi megmérettetés a Hatko-pályán

Világszínvonalú pályán lép a nemzetközi porondra az Európa Konferencia Liga selejtezőjében a Kisvárda FC csapata. Egy éve, a Globál Sport Kft. egyedülállóan, az országban a kisvárdai Várkerti Stadionban telepített Hatko Hibridgrass pályát. A 2021-es Európa Liga döntőnek helyszínt adó lengyel Gdansk Stadionban is Hatko Hibridgrass rendszer valósult meg. 2022-ben pedig az albán főváros, Tirana nemzeti stadionja (Air Albania Stadium) adott otthont az Európa Konferencia Liga döntőjének, ahol szintén Hatko-pályán bizonyíthattak a csapatok. Ennek nyomán a Kisvárda FC labdarúgói is, olyan pályán játszhatnak, mint Európa legjobb klubcsapatai.


A kisvárdai csapat a kazah Kajrat Almatival csap össze idegenben július 21-én, a visszavágóra pedig a Várkerti Stadionban kerül sor július 28-án. A meccs előkészületeihez hozzátartozik, hogy az UEFA ellenőrök is bejárták a pályát, és a klub elmondása szerint kifogástalannak és szépen karbantartottnak jellemezték azt. 

„A pálya tökéletesen bevált és nagyon szeretik a labdarúgók, bár több pályánk lenne ilyen minőségű.” - így jellemezte a stadion játékterét Vakarcs Ferenc a Várda Labdarúgó Akadémia üzemeltetési vezetője. Ahogy fogalmazott a pálya strapabíró, terhelhető és egymás után két meccset is le lehet rajta játszani, karbantartás nélkül. Az üzemeltetési vezető azt is elmondta, hogy a felnőtt- és az utánpótlás csapatok hetente 14 órát, azaz 6-7 alkalommal használják a pályát, és vannak még további lehetőségek a pálya kihasználására.

Az országban először a Globál Sport Kft. által telepített Hatko-pálya taktikásnak, gyorsnak mondható, amelyen egész évben játszanak, edzenek a labdarúgók, így jelenleg százázalékos kihasználtság mellett, kiválóan működik. „A labdarúgók nagyon szeretik, mert stabil, könnyen játszható. Illetve több edzést lehet rajta tartani, ugyan azon a helyszínen, ahol a bajnoki mérkőzéseket is játssza a csapat.” - nyilatkozta Vakarcs Ferenc üzemeltetési vezető. Továbbá Vakarcs Ferenc hozzátette: „Lehet akármilyen extrém, nagy mennyiségű csapadék, ebben az esetben is lehet rajta nyugodt szívvel mérkőzéseket rendezni, mert a talajszerkezet, így egy év távlatában is, kiváló minőséget képvisel.”

A közel három évtizede sportpályaépítéssel foglalkozó Globál Sport Kft. az innováció mellett tette le a voksát, és mindig új megoldásokat keresve, talált rá a Hatko Hibridgrass rendszerre. A technológia lényege, hogy a gyökér és a laza altalaj kapcsolata tökéletesen egybefüggő, stabil hybrid felületet eredményez. A Hatko Hibridgrass segíti az élőfű gyökérzetének megerősödését, és védi a felületet. Molnár András a Globál Sport Kft. ügyvezetője a következőképpen fogalmazta meg a rendszer egyediségét: „Egyesíti az optimális gyepfelületet és az optimális futballt, ami azt jelenti, hogy növekszik a játékidő és könnyebb a karbantartás. Az egyik legmodernebb hybrid technológia jelenleg a világ 25 országában valósult már meg. Azt mondhatjuk, hogy a kisvárdai labdarúgók teljesítményükhöz méltó, világszínvonalú pályán léphetnek a nemzetközi porondra.”


Takács-Tóth Andrea

Kép: Kisvárda FC

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Agrár Egyetem műfüves pályák

Átadták azt a műfüves sportpályát, amelyet a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumának területén épített meg a Globál Sport Kft. Az ünnepélyes megnyitón Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa és Nagy János Centrumelnök együtt vágta át a nemzeti színű szalagot. A pálya kiváló minőségű, több rétegű zúzottköves alépítményre épült 55 mm szálmagasságú EXCELL típusú fűből, zöld színű SBR gumigranulátummal töltve. A villanyvilágítással is ellátott sportpályát erősített kerítés védi.A kivitelezési munkákról készült képeket a : http://www.globalsport.hu/Mufu_Mufu_epites_Debreceni_Egyetem_Agrar_es_Muszaki_Tudomanyok_Centruma_2_utem.html címen lehet megtekinteni.

Székesfehérvár Padell pálya

Székesfehérváron egy Padel típusú pályát kivitelezett Globál Paddle típusú műfűből cégünk.A Padel egy teniszhez hasonló sportág különbség annyi hogy ennél a játéknál nincs kint sehol a labda hisz a pályát üvegfal veszi körűl.

Agrár Egyetem műfüves pálya

Műfüves sportpálya épült a Debreceni Egyetemen, az Agrártudományi Centrum területén, a Globál Sport Kft. kivitelezésében. A régi beton aljzatra egy 3,5 cm vastagságú finisherrel bedolgozott kavicsos gumi réteget öntöttünk, amelyre a Globál Excell 40mm szálmagasságú műfüves sportburkolat került, kvarchomok és zöld gumi granulátum feltöltéssel További kivitelezési munkálatok: Pálya szélein műanyag folyóka épült fémráccsal Szegélyezés: 8x20x100cm-es. Dréncsövezés 2 darab Szikkasztó akna építése (egyenként 2 m3) Kerítés készítése a pálya körül Horganyzott kerítésdrót típusú két oldalt Horganyzott beton típusú a kapuk mögött Képeket a munkafolyamatról megtalál a http://www.globalsport.hu/Mufu_Mufu_epites_Debreceni_Egyetem_Agrar-_es_Muszaki_Tudomanyok_Centruma.html címen.