Ugrás a fő tartalomra

Közel 30 ezer négyzetméter sportpálya a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban

A Modern Városok Program keretében valósult meg a Nyíregyházi Atlétikai Centrum, a projekt összköltsége 7, 5 milliárd Ft, 100 %-os hazai támogatás mellett.

A sportkomplexum a Tiszavasvári utca, Derkovits Gyula utca és Erkel Ferenc utca által határolt területen, a régi NYVSC pálya helyén épült. A beruházás célja, egy olyan korszerű, európai szintű atlétikai centrum kialakítása, amely egyrészt biztosítja a város atlétáinak felkészülését, edzéshelyszíneit, másrészt kielégíti a vendégsportolók igényeit. 

A fejlesztés megvalósítása révén közép-európai szinten is egyedülálló sportkomplexum jött létre, amely a hazai és a szomszédos országok atlétáinak edzőtáboroztatási helyszínéül is szolgál majd. A fentieken túl a sportközpont hozzájárul a városlakók kulturált sportolási igényeinek kielégítéséhez, valamint modern körülményeket teremt a vívás, a judo, a tollaslabda, a tájékozódási futás és az amerikai foci sportágak utánpótlás és felnőtt sportolói számára a mindennapi felkészüléshez és a versenyek rendezéséhez.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és az AKTUAL BAU Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság a vállalkozási szerződést 2019. 06. 27-én kötötte meg a Nyíregyházi Atlétikai Centrum komplett építési munkáinak elvégzésére.

A Globál Sport Kft. kapott megbízást a Nyíregyházi Atlétikai Centrum kül- és beltéri sportburkolatainak kialakítására. A sportlétesítmény komplett kivitelezése során a Globál Sport Kft. a sportpályákat, a sportcélú helyiségek burkolatát, illetve a lelátó- és bírói épületet kivitelezte. A kültéri center atlétikapálya Conica Conipur SW burkolatot kapott, amely WA nemzetközi- és MASZ minősítéssel is rendelkezik.

A fedett atlétikapálya, a játékos kijáró és a bemelegítő futófolyosó Conica Conipur MX+ burkolatból készültek. A beltéri atlétikapálya szintén WA nemzetközi- és MASZ minősítéssel rendelkezik. Ennek a munkának a különlegessége, hogy a Globál Sport Kft. először készített fedett atlétikapálya fogadószerkezetet vasbetonból. A kiemelt ívek szintén vasalt betonból, különleges precizitással készültek, hogy alkalmasak legyenek az atlétikapálya burkolat fogadására további felületi kiegyenlítés nélkül. A munkálatok során a Conica EPDM rendszerével készült egy kocogó futósáv is.

Társaságunk kivitelezte a lelátó- és bírói épületet is. A lelátóépület 576 fő befogadására alkalmas, a háromszintes bírói épület pedig a hangosítás, a versenyirányítás és a versenybírói feladatok ellátására lett kialakítva. 

Cégünk kivitelezett egy élőfüves, 33 fejes automata öntözőrendszerrel- és sűrített, hagyományos drénrendszerrel ellátott gyakorló dobópályát, amely a komplett atlétikai dobószámok gyakorlására alkalmas. Valamint elkészült egy dobópálya is, amely a kültéri atlétikapálya dobózónájában, 24 fejes, automata öntözőrendszerrel valósult meg. A Globál Sport Kft. több innovatív technológiát alkalmazott a kivitelezés során, többek között, a kültéri atlétikapálya dobózónájában Európában elsőként került telepítésre az amerikai Multi-Flow drénrendszer. 

Mindezek mellett a kisebb sporthelyiségek (dobóedző pálya, erősítőterem, cselgáncsterem, vívóterem, tollas- és röplabda terem) kivitelezésére is a Globál Sport Kft. kapott megbízást. A termek sport PVC és gumilap borítást kaptak, és cégünk végezte a burkolat alatti aljzatkiegyenlítést is. A Globál Sport Kft. ebben a munkában közel 30 ezer négyzetméter sportpályaburkolatot kivitelezett.

Szöveg: Takács-Tóth Andrea

Fotó: Nagy Bence  
















Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Agrár Egyetem műfüves pályák

Átadták azt a műfüves sportpályát, amelyet a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumának területén épített meg a Globál Sport Kft. Az ünnepélyes megnyitón Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa és Nagy János Centrumelnök együtt vágta át a nemzeti színű szalagot. A pálya kiváló minőségű, több rétegű zúzottköves alépítményre épült 55 mm szálmagasságú EXCELL típusú fűből, zöld színű SBR gumigranulátummal töltve. A villanyvilágítással is ellátott sportpályát erősített kerítés védi.A kivitelezési munkákról készült képeket a : http://www.globalsport.hu/Mufu_Mufu_epites_Debreceni_Egyetem_Agrar_es_Muszaki_Tudomanyok_Centruma_2_utem.html címen lehet megtekinteni.

Székesfehérvár Padell pálya

Székesfehérváron egy Padel típusú pályát kivitelezett Globál Paddle típusú műfűből cégünk.A Padel egy teniszhez hasonló sportág különbség annyi hogy ennél a játéknál nincs kint sehol a labda hisz a pályát üvegfal veszi körűl.

Agrár Egyetem műfüves pálya

Műfüves sportpálya épült a Debreceni Egyetemen, az Agrártudományi Centrum területén, a Globál Sport Kft. kivitelezésében. A régi beton aljzatra egy 3,5 cm vastagságú finisherrel bedolgozott kavicsos gumi réteget öntöttünk, amelyre a Globál Excell 40mm szálmagasságú műfüves sportburkolat került, kvarchomok és zöld gumi granulátum feltöltéssel További kivitelezési munkálatok: Pálya szélein műanyag folyóka épült fémráccsal Szegélyezés: 8x20x100cm-es. Dréncsövezés 2 darab Szikkasztó akna építése (egyenként 2 m3) Kerítés készítése a pálya körül Horganyzott kerítésdrót típusú két oldalt Horganyzott beton típusú a kapuk mögött Képeket a munkafolyamatról megtalál a http://www.globalsport.hu/Mufu_Mufu_epites_Debreceni_Egyetem_Agrar-_es_Muszaki_Tudomanyok_Centruma.html címen.